Sanaterra

Hrskavi zalogajčič

Postavljeno 02.08.2018.

Potrebno Vam je:

  • 3 kašike lanenog semena
  • 3 kašike susama (može i pečeni)
  • prstohvat himalajske soli SANATERRA
  • 1 šolja heljdinog brašna
  • 1/2 šolje pšeničnog brašna
  • maslinovo ulje
  • 1/3 šolje organskog kokosovog brašna SANATERRA
  • muskatni orah

Susam i lan preliti sa malo vode i u blenderu izmiksati do paste. Dodati preostale sastojke i lagano umesiti. Ostaviti u frižideru da odstoji oko 30min. Nakon toga, razvaljajte testo na tanku ploču, na oko 5mm debljine (prekrite providnom folijom radi lakšeg razvijanja, i bez dodatka brana). Isecite na željeni oblik i pecite oko 20min u prethodno zagrejanoj rerni.

Poslužite uz veganske namaze Gaia...odlično se slažu.