Sanaterra

Kakao - cimet puding sa malinama

Postavljeno 15.06.2018.

Potrebno Vam je:

  • 1/2 šolje organskog sirovog kakao praha SANATERRA
  • 1/2 kafene kašikice organskog cejlonskog cimeta SANATERRA
  • 1/4 šolje skroba (gustin ili kukuruzni skrob)
  • 2/3 šolje braon šećera (za ljubitelje kokosa može i organski kokosov šećer SANATERRA)
  • 2 1/2 šolje punomasnog mleka
  • 1 1/4 šolje neutralne pavlake
  • 2 kafene kašikice vanila ekstrakta
  • 1 1/2 šolje svežih malina (crveno voće)

Spojite kakao, cimet, skrob i šećer. U posudu uspite punomasno mleko i 1/2 šolje neutralne pavlake, dodajte suve sastojke i na blagoj vatri kuvajte do ključanja uz konstantno mešanje. Sklonite sa ringle i umešajte vanilu. Prespite u posudu za posluživanje i prekrite prijanjajućm folijom kako vam se ne bi stvorila korica. Od preostale neutralne pavlake napravite šlag. Kada se ohladi stavite šlag i maline na puding.